MALTA

OTURUM

Malta Oturum ve Vize Programı

Malta Konut ve Vize Programı (MRVP), süreçlerini başarılı tamamlamış başvuranların ve ailelerinin, Schengen bölgesinde serbest dolaşım ile Malta'da ikamet etme, yerleşme ve süresiz kalma hakkı tanımaktadır.

Başlıca Avantajlar

  • Schengen bölgesinde hareket özgürlüğü ve sosyal ve yasal sistem içindeki güvenlikle, nötr ve istikrarlı bir AB üyesi olan ülkede ikamet
  • Fiziki oturum zorunlulugu yoktur
  • Basit ve anlaşılır bir başvuru süreci
  • Başvuruya aile bireylerinin dahil edilebilmesi

Başvuru Şartları

Başvuru sahibinin yıllık kazancının en az 100,000 Euro olması veya minimum 500.000 EUR sermayeye sahip olması ve aşağıdaki niteliyici seçeneklerden birinin şartlarını karşılaması gerekmektedir:

  • En az beş yıl boyunca muhafaza edilecek devlet tahvillerinden, minimum 250,000 Avro değerinde satın alınması
  • 320.000 avro tutarında bir mülk satın alımı veya yıllık kira değeri 12.000 avro olan  mülkün kiralanması. Gayrimenkul beş yıl tutulmalıdır; veya
  • 30,000 avro, geri iadesi olmayan devlete katkı parası ödenmelidir.